BLIJ dat ik Leef! – De achterflap

 
BLIJ dat ik Leef!

De achterflap

Leven met een handicap is enorm leerrijk. Steeds weer alternatieven zoeken voor dingen die niet (meer) kunnen, stimuleert je creativiteit. Het geeft een meerwaarde aan je leven! Vaak lukken dingen nog wel, maar vragen ze een grote inspanning. Je ontdekt dat inspanningen vruchten dragen, je leert doorzetten. Een tweede meerwaarde! Wat is écht belangrijk, wat niet? Is een mislukking echt zo erg? Je leert relativeren. Een derde meerwaarde! Mensen kunnen heel wat van je leren …

Mensen staren zich echter vaak blind op de beperkingen die een handicap met zich meebrengt. Je kan maar beter dood zijn, denken zij dan: die « blindheid » heeft dramatische gevolgen : heel wat ouders kiezen voor abortus als ze weten dat hun kindje gehandicapt zal zijn. Wordt het toch geboren, dan … Ja wat dan?

Is dood zijn beter dan een handicap hebben? Persephone vzw, een vereniging van vrouwen met een handicap of een invaliderende chronische ziekte, stelde deze vraag aan haar leden en enkele niet-leden. Uit hun antwoorden groeide dit boekje. Negatieve emoties worden niet verzwegen, maar de balans slaat spontaan door naar de positieve kant.

Oprechte getuigenissen van blije vrouwen met een handicap. Over het leven zoals het is.

Ter overweging.

Met dit boek wil Persephone vzw een realistisch beeld schetsen van het leven met een handicap. Dat beeld is niet zwart, maar veelkleurig! De stem van vrouwen met een handicap blijft nog al te vaak ongehoord. Ook daar doet deze publicatie iets aan. Dat is mooi meegenomen.

Het boek is zowel te koop op de zetel van de vzw als in de betere boekhandel.