Blij dat ik leef!

 
Blij dat ik Leef!

Wij ervaren elke dag dat het leven met een handicap zeker niet eenvoudig is, maar zeer leerrijk. En waardevol. Omdat in onze groep vrouwen met verschillende handicaps zijn, helpen we elkaar.
Tonia, een zwaar slechtziende, duwt Ann in haar rolstoel en zij zegt hoe we moeten gaan. Zo komen we overal! Er wordt ook veel plezier gemaakt.

Persephone bestond in 2005 10 jaar.

Dit hebben we gevierd!!!

Publicatie van het boek ‘Blij dat ik Leef!’

Om aan mensen die niet weten hoe het is om te leven met een handicap, hebben we een boek gepubliceerd, met tientallen levensverhalen, gedichten, anekdotes, …. Negatieve emoties worden niet verzwegen, maar de balans slaat spontaan door naar de positieve kant. Oprechte getuigenissen van blije vrouwen met een handicap. Over het leven zoals het is … voor ons. Het boek houdt u een spiegel voor.
Meer info over het boek

Jubileumconferentie

Op 21 mei 2005 hielden wij een jubileumconferentie in kasteel Bouckenborgh in Merksem. Tussen 14u en 18u kon u genieten van een gevarieerd programma waaruit dezelfde boodschap klonk: “Blij dat ik leef!”. Ernst werd afgewisseld met humor, bekende en onbekende Vlamingen gaven hun visie. Zeker boeiend!
Lees meer over deze jubileumconferentie

Aan de andere kant van de wereld draagt een man dezelfde boodschap uit:
‘ik ben ok zoals ik ben: zonder armen, zonder benen … en zonder zorgen’
Dit is een straffe illustratie van de rijkdom van een handicap (kijk maar)

Persephone bestond in 2015 20 jaar.

Dit hebben we ook gevierd!!!

In een feestelijke conferentie lanceerden we, naast ons boek “Geweld tegen vrouwen met een handicap deel 2“, onze verjaardagskalender “Blij dat ik leef!”.