Geweld tegen vrouwen met een handicap

 
Geweld tegen vrouwen met een handicap.

(boek, 64 blz)

Geweld tegen vrouwen is nog steeds een actueel probleem, en krijgt terecht de nodige aandacht in de media. Geweld tegen vrouwen met een handicap blijkt echter nog steeds een taboe. Men gelooft graag dat het niet voorkomt. Vooral over seksueel geweld zwijgt men in alle talen. Vrouwen met een handicap worden immers beschouwd als aseksuele wezens die niet aantrekkelijk zijn.

Deze nuchtere en heldere studie, geschreven door ervaringsdeskundigen, wil het taboe doorbreken dat rond huiselijk geweld tegen vrouwen met een handicap hangt. Ze geeft bovendien een overzicht van wat er reeds gerealiseerd is aan onderzoekswerk, preventie en specifieke hulpverlening – en geeft daarin de vele lacunes aan.

Dit boek is een actualisatie en uitbreiding van de brochure over dit onderwerp, uitgegeven door Persephone vzw in 2002.

Een must voor wie het probleem systematisch wil proberen aan te pakken. Zeer nuttig voor vrouwen met een handicap die zich (preventief) willen wapenen. Een aanrader voor zowel mensen die in de slachtofferhulp actief (zullen) zijn als mensen die in de gezondheidssector (zullen) werken. Ook docenten weerbaarheid en zelfverdediging hebben veel aan deze studie.

Bij struisvogelpolitiek hebben alleen de daders baat.

Kaft - Geweld tegen vrouwen met een handicap
Cover – “Geweld tegen vrouwen met een handicap”

Bestellen.

Bekijk de Engelse vertaling
Bekijk de Franse vertaling
Bekijk de Duitse vertaling

Op www.hulporganisaties.be verscheen een interessant artikel.
Lees hier het artikel.