U wenst meer informatie?


U wenst meer informatie?

Onze activiteiten

“First be a woman” is niet alleen de titel van 1 van Gloria Gaynor’s bekendste hits, maar tevens ook het uitgangspunt van onze vzw Persephone. Ook al heeft een vrouw een handicap, ze blijft in de eerste plaats een vrouw.

Onze leden zijn sterke vrouwen die zich samen engageren en hun eigen leven leiden. Wij willen aan de maatschappij tonen dat dit mogelijk is. Daarnaast drukken we onze stempel op het beleid (o.a. rond intrafamiliaal geweld – pionierswerk!). Samen doen we ook tal van interessante activiteiten waar onze leden zich ten volle kunnen ontplooien. Zo gaan we bijvoorbeeld samen naar een voordracht, volgen we zelfverdedigingstechnieken of krijgen we kleur- en stijladvies van een professionele consulente. Ook werkgelegenheid en moederschap komen occasioneel aan bod. Bovendien inspireren en stimuleren wij elkaar in gespreksnamiddagen en vormingsdagen. Die gaan door in verschillende regios en bevatten heel wat mogelijke thema’s. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen dan aan bod kan komen, werken we steeds in kleine groep. In moeilijkere momenten kunnen we ook steun vinden bij elkaar. Persephone is een hechte groep vriendinnen.

Onze bibliotheek

Naast de artikels die in de loop der jaren over ons en door ons zijn gepubliceerd, hebben wij een bibliotheek met artikels, boeken, infofolders, dvd’s, …
Alles samen ongeveer 500 titels.
De informatie is gerangschikt in 14 categorieën :

 1. Adressengidsen
 2. Filosofie
 3. Geweld
 4. Gezondheid
 5. Inspraak en integratie
 6. Jaarrapporten
 7. Mediacampagnes
 8. Moederschap en handicap
 9. Persoonlijk budget
 10. Studie en werk
 11. Subsidies
 12. Toegankelijkheid
 13. Wereldvrouwenmars
 14. Wetgeving

Wie wil, kan een lijst met titels krijgen op aanvraag. Mensen die boeken willen lenen uit onze bibliotheek, kunnen die komen halen op afspraak. Een boek kan een maand geleend worden; daarvoor vragen we 1 EUR aan leden en 2 EUR aan niet-leden. De termijn kan 1 x met een maand verlengd worden tegen dezelfde prijs. Wie een boek niet op tijd terugbrengt, betaalt een boete van 3 EUR per week.