Zing, dans, lach en bewonder ons


Zing, dans, lach en bewonder ons

In 2020 vierden we de 25ste verjaardag van onze vzw Persephone. Die grepen we aan om naar buiten te komen met een ongewone creatie voor breed publiek.

Vermits onze leden beperkte verplaatsingsmogelijkheden hebben en ons budget eerder beperkt is, maakten we een voorstelling waarvoor we niet moesten repeteren. Choreografe en danser Nelle Hens (ONT MOET) bedacht het concept. Ze heeft duidelijk het talent om te bouwen op wat mensen wél kunnen. Eerst ontstond de kortfilm ‘Bewogen dromen‘.

Via Nelle kwamen we in contact met Bruno Verheyden, amateurmuzikant. Hij heeft een passie voor het maken van gelegenheidsliedjes, meestal op bestaande melodieën. Samen met hem creëerden we ons lijflied.

Onze voorstelling ‘Zing, dans, lach en bewonder ons’, combineert ernst en humor, film, dans, muziek en foto’s. Het begint met de kortfilm en eindigt met ons lijflied, gecombineerd met een bewegingsmoment. We lassen filmpjes en foto’s in van ons lid Rita Mampaey, amateurfotograaf. Het verhaal van onze eigen sponsortocht brengt een vleugje humor. We leren onze toehoorders nadenken over de hardnekkige vooroordelen die leven over vrouwen met een handicap. In een diareeks tonen we waar we de voorbije 25 jaar een verschil hebben kunnen maken. Kortom, een combinatie om U tegen te zeggen.

U kan ‘Zing, dans, lach en bewonder ons’ of een deel ervan bij ons aanvragen voor in uw school, vereniging, buurtcomité, …. De hele voorstelling duurt een dik uur. Nadien beantwoorden wij graag uw vragen.