U zoekt een educatief spel?


Door het leven gaan met een beperking, hoe zou dat zijn?

Met onze interactieve workshop ‘Bruggen bouwen’ ontdekt u het.


Doel
Sensibiliseren. Mensen zonder beperking laten stilstaan bij de drempels en de vooroordelen die mensen met een beperking tegenkomen in het dagelijks leven. Als vrouwenvereniging hebben wij uiteraard vooral oog voor de drempels die specifiek zijn voor vrouwen met een beperking. Hoe meer mensen op de hoogte zijn van deze drempels, hoe meer mensen er iets aan gaan doen.

Deze workshop bestaat sinds 2014 ook voor allochtonen die beginnen Nederlands te leren. Voor die groep hebben we aangepaste opdrachten. Deelnemers geven we zo de gelegenheid om in het Nederlands te vertellen over de situatie van mensen met een beperking in hun thuisland. Wij vertellen hen dan over onze ervaringen.

Sinds 2020 hebben we aangepaste opdrachten voor groepen met een verstandelijke beperking.

Verloop voor groepen die vlot Nederlands spreken

Verloop voor groepen die beginnen Nederlands te leren

Doelgroep
Verenigingen of klassen. De huidige opdrachten zijn geschikt voor jongvolwassenen (16+) en volwassenen. Op termijn willen wij opdrachten maken voor jongeren en kinderen (10+).

Prijs
Vermits onze vereniging 100% op – ervaringsdeskundige – vrijwilligers draait, kunnen we deze educatieve workshop aanbieden voor slechts 50 euro. Wij krijgen ook graag onze verplaatsings- en materiaalkosten terugbetaald. Indien de prijs een probleem is, willen wij daarover wel onderhandelen.